psiholog bucuresti

Ești veșnica amantă, niciodată soție? Iată sfatul psihologului:

Posted: 7 septembrie 2024 by Admin

psiholog bucuresti

Oare o să-și părăsească vreodată soția pentru a se căsători cu mine sau voi rămâne mereu amantă? Ce are ea și nu am eu? Oare mă iubește cu adevărat sau doar mă folosește?

Foarte des vin la cabinet femei care se află în rolul de amantă. Indiferent dacă au intrat de bună voie în cercul vicios sau se consideră păcălite, ele vor să știe, ca la Oracolul din Delphi, dacă mai au vreo șansă ca bărbatul pe care îl iubesc să divorțeze pentru a se căsători cu ele. Vor să înțeleagă unde au greșit sau dacă greșesc în continuare, și ce au de făcut pentru ca sorții să fie de partea lor.

Veșnica amantă, niciodată soție

În terapie însă, o persoană află de cele mai multe ori adevăruri mai mult sau mai puțin dureroase despre propria persoană, dar și despre partener. Cum ar fi:

  1. Nu soarta le-a pus în această situație ci propriile alegeri. Chiar dacă este un adevăr dureros, acesta poate constitui o bază de plecare pentru construcția unei vieți viitoare mult mai bună.
  2. Nu au fost păcălite, ci s-au lăsat păcălite. Adevărul este că niciun bărbat nu poate cuceri o femeie decât dacă aceasta se lasă cucerită…
  3. Au preferat umbra unui bărbat puternic dar căsătorit decât să își caute persoana potrivită. Din păcate, sintagmele atât de întâlnite și pe deplin acceptate în occident de sugar-daddy sau friend with benefits, la noi par doar scenarii dintr-o altă lume. Chiar dacă, să fim sinceri până la capăt, există o categorie întreagă de femei ce bat cluburile de fițe în căutarea bărbaților cu bani. Ele se consideră frumoase și deștepte și sunt dispuse să își ofere tinerețea, frumusețea și istețimea unei persoane care își permite financiar să o susțină. La început pot accepta că acesta este căsătorit, însă în timp, căsătoria lui o încurcă…
  4. Bărbații pot iubi în egală măsură, dar diferit, mai multe femei. Pentru că, un bărbat se îndrăgostește diferit de fiecare femeie întâlnită. În general, bărbatul dacă are de ales între trei femei frumoase și are posibilitatea să le aleagă pe toate trei, o va face fără nicio problemă. Pentru că, un bărbat care înșală este considerat un bărbat puternic și râvnit, pe când o femeie care înșală, chiar și o singură dată, este considerată… complet altfel!
  5. Bărbatul se îndrăgostește de felul în care arată o femeie, pe când femeia se îndrăgostește de povestea bărbatului. De aceea bărbații învață să spună fiecărei femei povestea pe care aceasta vrea să o audă, doar pentru a o avea. Iar femeia, uitând, sau prefăcându-se că uită, ascultă cum bărbatul din fața ei doar spune o poveste și alunecă într-o relație cu acesta.
  6. Dacă îi fac un copil amantului, acesta va divorța pentru mine.’ Din păcate, în cele mai multe dintre aceste situații, bărbatul nu divorțează, ci mai degrabă, încearcă să își găsească o altă amantă.
  7. Dacă bărbatul respectiv este căsătorit, are situație socială și financiară bună, ce te face să crezi că își caută o ală soție și nu doar mai multe amante? Normal că se plânge de soție ca să te poată avea…

Flirtul bărbatului căsătorit are două forme: se plânge de soție ca să te facă să crezi că va renunța la soție pentru tine. Nu vorbește deloc despre soție, pentru a părea burlac sau într-o relație care nu mai există demult, pentru același simplu motiv: să te aibă.

  1. Divorțează bărbatul căsătorit pentru amantă? Chiar dacă răspunsul poate părea greu, nu este nici pe departe. Cei mai mulți dintre bărbații căsătoriți vor divorța cu adevărat doar în primele luni pentru amantă, apoi doar spun povestea că o va face… pentru simplul motiv că, avându-te și văzând deja de ceva timp că-l crezi și că tot rămâi în relația cu el, știe că vei accepta rolul de amantă în continuare.
  2. „Dacă nu mă culc cu el, divorțează pentru mine?’ Dacă nu te culci tu și nu se culcă nici o altă femeie cu el timp îndelungat, poate. Dar de cele mai multe ori, este NU.
  3. Dacă îl pârăsc soției, divorțează pentru mine?’ Ce te face să crezi că soția lui nu știe despre el că este un crai? Și dacă știe că o înșală, de ce crezi că ar divorța doar pentru că a aflat de la tine că este înșelată? Oare nu cumva și ea este la fel ca tine, întreținută de acel bărbat și nu s-ar descurca fără el? Atunci ecuația devine simplă. Două femei întreținute de un bărbat, se bat pentru el. De cele mai multe ori câștigă nevasta datorită istoricului dar și pentru că îi acceptă mai multe.
  4. Cum îi spui amantei pentru care ai divorțat că nu îți vei face amantă așa cum ai fost și tu? Un alt motiv pentru care bărbații nu prea divorțează…
  5. „A ieșit cu mine peste tot, mă știu toți prietenii lui, deci urmează să divorțeze pentru mine’ Nu prea. Oare nu fac și prietenii lui la fel? Și ei au rămas căsatoriți sau au divorțat?

Mă rezum la a enunța doar 13 caracteristici ale acestui sindrom, număr cu ghinion, pentru soție sau pentru amantă, asta rămâne de văzut.

De acest sindrom suferă din păcate soția, amanta, amantul (ca și lui îi este greu cumva să mintă două femei). Dar, în cazul în care există, cele mai sigure victime sunt copiii.

În cazul în care, soție, soț sau amantă, vă regăsiți în descrierea acestui sindrom, ar fi bine să mergeți la un specialist în terapie de cuplu. Chiar dacă vorbim de un triunghi nu de un cuplu, cu siguranță acesta vă poate ajuta pe fiecare în parte să vă găsiți propriul echilibru fără a mai fi nevoie să faceți vreo concesie.

Autor: Psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: Avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.