Tulburarea delirantă sau psihoza comună a fost conceptualizată pentru prima dată în psihiatria franceză în secolul al XIX-lea, de C. Lasegue și Jean-Pierre Falret, fiind atunci cunoscută ca sindromul Lasegue-Falret…
Read more”Ce putem face pentru a ne asigura că luăm decizia cea mai bună pentru copiii nostri, în plină pandemie?”, este întrebarea ce stă în sufletul oricărui părinte, zilele acestea. În…
Read morePsihologie: Ghid pentru a lua o decizie bună atunci când suntem nehotărâți
Posted: 20 septembrie 2020 by
De ce este atât de greu să luăm uneori decizii? de psihoterapeut Constantin Cornea Oamenii care se decid greu pot avea probleme de asumare, pot avea o stimă de sine…
Read moreTulburarea narcisică se poate manifesta încă din copilărie și poate avea numeroase cauze. Vezi care sunt simptomele acestei tulburări de personalitate! Tulburarea narcisică de personalitate este un termen introdus în…
Read moreCea mai mare provocare pentru o persoană constă în ieșirea din zona de confort. de psihoterapeut Constantin Cornea Cea mai mare provocare pentru o persoană constă în ieșirea din zona de confort….
Read moreAutomutilarea, un strigăt de ajutor. Cum pot fi ajutaţi adolescenţii depresivi?
Posted: 20 septembrie 2020 by
Automutilarea se manifestă prin tăieturi pe braţe, arsuri de ţigară, vânătăi la nivelul braţului, antebraţului, toracelui, picioarelor. În general, cei care se automutilează caută să îşi producă leziuni în zone…
Read more