Infidelitatea, datoriile şi indiferenţa unuia dintre parteneri sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce la destrămarea unei relaţii. Pentru a depăşi momentul putem face urmatoarele.
Problemele în cuplu pot avea ca sursă următoarele cauze:
1. Triunghiul amoros. Se întâmplă atunci când un partener are impresia sau dovada că este înşelat.
2. Cariera. Unul dintre parteneri se dezvoltă din punct de vedere profesional, intelectual sau material foarte mult şi consideră că relaţia sau partenera nu îl mai reprezintă. Sau chiar îl fac de râs.
3. Prietenii toxici. Timpul prea mare petrecut cu prietenii sau colegii duce la interminabilele certuri care pot distruge o familie.
4. Datoriile. Împrumuturile pe care familia respectivă nu şi le poate permite pot avea influenţe nefaste pe termen lung. Astfel, apariţia unui partener, ce pare stabil financiar, poate duce la divorţ.
5. Lipsa unei viziuni comune de viitor . Se întâmplă ca partenerii să se dezvolte diferit, de la carieră la dorinţa de a avea copii sau de la activităţile comune la fanteziile sexuale neîmpărtăşite.
6.Tulburări de personalitate sau comportament. Fie că vorbim de tulburare de personalitate paranoidă, schizoidă, histrionică, depresivă, bipolară sau de oricare alta, puteţi ajunge să confundaţi aceste tulburări cu un comportament trecător. Din păcate nu este aşa”, spune psihoterapeutul pentru Gândul.
Dacă descoperiţi cauza , este bine să încercaţi să apelaţi la ajutor specializat. De foarte multe ori, este posibil ca soluţiile la care va gândiţi să nu fie cele mai bune sau impresiile pe care le aveţi despre sursa problemelor să nu fie tocmai reală. Uneori, din cauza stresului, oboselii, sfaturilor prietenilor sau a tulburărilor de personalitate apărute în urma unei vieţi agitate, puteţi ajunge să credeţi că vă aflaţi într-o situaţie fără ieşire. Sau că toate lucrurile rele prin care treceţi vor trece de la sine.
Autor: Psiholog Constantin Cornea
Sursa : gandul.info