Cate ore trebuie sa muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivitatii, nu a eroismului”

Posted: 2 aprilie 2017 by constantin.cornea

Specialistii cred ca omul poate fi util la serviciu doar opt ore si ca nu trebuie sa uite niciodata ca are o viata personala si nevoie de odihna. O alta cale aleasa poate duce la depresie.

8 ore somn, 8 ore serviciu si 8 ore pentru activitati sociale. Aceasta este ecuatia cea mai grea, dar care poate oferi cele mai mari satisfactii.

O persoana care nu doarme indeajuns nu nu poate fi utila 100%. Odihna reface creierul si trupul, va ofera posibilitatea sa va bucurati de viata si sa faceti fata serviciului. Nici un om nu poate munci productiv mai mult de 8 ore, pentru ca serviciul trebuie privit doar din prisma productivitatii, nu a eroismului, cine si cum rezista cel mai mult. De aceea, capacitatea de lucru poate fi maximizata doar in cele 8 ore. Daca stati mai mult, inseamna ca sunteti impovarat de munca, deci aveti nevoie de colegi.. Daca 8 ore nu sunt indeajuns, atunci trebuie sa vedeti unde este problema si sa incercati sa o rezolvati. Ori aveti un sef care vine la prinz si nu are chef pina seara sa plece acasa, ori aveti probleme de care vreti sa va ascundeti  si incercati sa va cufundati in munca.

Activitatile sociale nu trebuie sa lipeasca. Indiferent daca vorbim de: sport, intilniri cu prietenii, activitati culturale, plimbat in parc, luat masa, relaxarea are nevoie de o perioada de timp acceptabila.

Traim intr-o societate in care totul se petrece pe repede inainte, in dorinta de atingere a succesului. Astfel, scoala nu mai reprezinta o institutie de cultura, ci doar o etapa obligatorie ce poate si trebuie cumva pacalita. Facultatea nu etaleaza ce este mai bun in societate, individul se perfectioneaza intr-un domeniu anume, iar licenta este doar de forma. De aceea, individul ajunge sa se angajeze fara sa aiba un grad de cultura si educatie adecvat, fara sa creada in valorile familiei si societatii adevarate, dar isi doreste sa se imbogateasca repede, iar pentru asta este in stare sa faca orice. Modelele sociale de succes se dovedesc imagini de carton, cu un trecut gaunos si lipsit de o logica profesionala. Vip-urile ce apar in mass media au un discurs analfabet, se imbraca  in haine scumpe, pun pret pe imagine, nu pe continut. Aceasta este societatea unde individul trebuie sa isi gaseasca rostul, reperele si valorile.

Am convingerea ca societatea, modelele, reperele si valorile sunt anapoda cladite, iar omul trebuie sa stie cum sa isi manegerieze timpul si sa imbie timpul liber cu munca, asta daca isi doreste o viata satisfacatoare. Cu cit va apropiati mai mult de aceasta ecuatie, cu atit va veti bucura mai mult de viata. Cu cit veti fi mai departe, problemele fizice sau psihice vor deveni un mod de trai. Nu cautati scuze, nu incercati sa va ascundeti, incercati sa va bucurati, cu adevarat, de viata.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : gandul.info